- BIOGRAFIE -
Foto door: Jan Willem Kaldenbach

Marion Pauw

Marion Pauw (1973) werd geboren op het eiland Tasmanië en emigreerde op haar zesde naar Nederland. Ze werkte onder meer als freelance journaliste en copywriter. In 2005 debuteerde ze met haar thriller Villa Serena. Haar definitieve doorbraak bereikte zij met haar boek Daglicht. Met dit boek won zij de Gouden Strop in 2009. Er werden bijna 200.000 exemplaren verkocht en het boek is uitgebracht in elf landen, waaronder USA, Duitsland, China en Italië. In 2013 verscheen de verfilming van Daglicht in de bioscoop met in de hoofdrollen Angela Schijf, Fedja van Huet en Monique van der Ven. De Amerikaanse filmrechten van Daglicht werden in 2017 verkocht aan het productiebedrijf Dutch Tilt. 

Na haar zevende boek We moeten je iets vertellen in 2015 kondigde Pauw aan te stoppen met schrijven. In 2017 schreef zij echter samen met Susan SmitHotel Hartzeer, een zelfhulpboek voor mensen met liefdesverdriet. In 2018 verschijnt haar nieuwe roman De Experimenten. Naast schrijver, is Pauw scenarist van televisieseries en freelance journalist.

Pauw woont in Amsterdam met haar echtgenoot Chris en hond Roy. Zij heeft twee volwassen kinderen. Haar hobby’s zijn lezen, reizen en koken.

LEBOWSKI NIEUWSBRIEF
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en events met de nieuwsbrief van Uitgeverij Lebowski...